Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025
Τρίτη, 14 Οκτώβριος 2014

Συνεργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης με το Δασαρχείο Νιγρίτας για τη διάσωση ενός ζαρκαδιού

Συνεργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης με το Δασαρχείο Νιγρίτας για τη διάσωση ενός ζαρκαδιού

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης με το Δασαρχείο Νιγρίτας για τη διάσωση ενός ζαρκαδιού. Συγκεκριμένα μία κάτοικος του χωριού Τριανταφυλλιά Σερρών είδε με έκπληξη να έχει μπει μέσα στην αυλή της οικίας της ένα ενήλικο ζαρκάδι. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αρμόδια Δασική Αρχή και κατόπιν η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης. Έτσι αμέσως έσπευσε στο χωριό κλιμάκιο αποτελούμενο από 1 Δασολόγο και 1 Δασοφύλακα του Δασαρχείου Νιγρίτας, και τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ στη Νιγρίτα.

    Πράγματι ένα ζαρκάδι βρισκόταν μέσα στην αυλή, το οποίο και με προσεκτικές ενέργειες ακινητοποιήθηκε. Άμεσα εξετάσθηκε για τυχόν πληγές ή άλλα τραύματα και αφού δεν διαπιστώθηκε κάτι αποφασίσθηκε η μεταφορά του και η απελευθέρωσή του σε παρακείμενο Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

    Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την αγαστή συνεργασία της Δασικής Υπηρεσίας και των κυνηγετικών οργανώσεων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ευχαριστίες εκφράζονται προς την κάτοικο του χωριού Τριανταφυλλιά για την γρήγορη ευαισθητοποίηση της.  



40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2025 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU